Mavic Mini е на път да разбие пазара с дългоочаквани подобрения

Изтеклите данни онлайн ни дават някои насоки относно спецификациите на популярната марка дронове. Mavic Mini е най-новото издание в световно известната дронова серия на DJI.

Какви са спецификациите?

Информационни страници разкриха как ще изглежда устройството, както и някои основни функции. Най-значително подобрение ще бъде това, че дронът е невероятно лек. Като цяло DJI Mavic Mini тежи само 249 грама. За сравнение: най-лекият DJI, който е наличен в момента е Magic Air, който тежи 430g.

Последният модел на DJI, Mavic Mini няма да изисква одобрение от Федералната авиационна администрация (FAA). Границата за наличието на подобен документ за одобрение е 250 g, което означава, че Mavic Mini е грам по-лек. Това е абсолютно достатъчно, за да може да лети без преглед.

Mavic Mini в сгъната позиция

Как ще изглежда Mavic Mini, когато се сгъва? С големина, колкото шепата ви.

В допълнение към теглото на продукта, изтеклата информация разкрива и някои технически спецификации. Времето за полет на дрона се разгръща до 30 минути, което е в същия диапазон като досегашните дронове на DJI. Разделителната способност на записа на този мини сладур обаче е само 2.7k, а не пълно 4K качество, което изданията Mavic Air и Pro могат да предложат.

Голямо ли ще е търсенето

Цената за Mavic Mini е обявена от $ 494, ако е купен с комплекта DJI Fly More. Има обаче отстъпки за този DJI продукт, ако се купува в по-големи количества.

Китайската компания DJI Technology Co е един от най-големите производители на признатите марки дронове, микро-контролери и видео оборудване в света. Фирмата генерира 2,83 милиарда щатски долара годишно и не показва признаци на забавяне. Освен това, продуктите на компанията са избирани като дронове за телевизионна и филмова продукция.

Фирмата държи 70% от пазарния дял на дроновете в резултат на своята популярност. Phantom 3 Standard е най-добре оборудваният модел от своята серия. Това издание е и един от най-продаваните в Amazon.

Търговски трик или изтекла информация

Информацията за предстоящия дрон е пусната свободно на уебсайта на търговеца. Това потвърждава спекулациите, че компаниите често умишлено разкриват детайли, а същевременно ги прикриват като изтекла информация. Примери за такива производители са Apple и Samsung. Много от водещите им продукти са били разгласени преди официалното представяне.

Със свободното споделяне на тази информация се създава допълнителен шум и много потребители на дронове ще продължат да се интересуват от продукта на DJI преди официалното му обявяване. Очаква се изявление от DJI относно новата джаджа.