Sense измерва температурата ви и помага да се справите със стреса

Fitbit ни представя два нови интелигентни часовника. Това са Sense и Versa 3. Предварителните поръчки за двата часовника вече са стартирали. Въпреки че те изглеждат сходни, Sense има няколко по-усъвършенствани функции за проследяване на здравето, като например подробно сканиране на пулса чрез приложението за електрокардиограмата (EKG). То е вградено в часовника, но все още чака одобрение от FDA. Това го поставя на равни начала с последните смарт часовници на Apple и Samsung.

С какво се откроява

Sense може да се похвали със своите функции за измерване на стрес. Изключително е наблегнато на последните имайки предвид, в какъв свят живеем. Задръжте дланта си над екрана и започнете да дишате дълбоко. Така смарт устройството ще измери сърдечната честота и температурата на кожата ви. Последната иновация е налична благодарение на сензора за електродермална активност (EDA). Ако кожата ви е гореща, охладена или лепкава, Sense е в състояние да разбере защо се случва това. Приложението на Fitbit’s ще оцени нивото ви на стрес.

Fitbit’s Sense и Versa 3 споделят много еднакви функции присъщи на интелигентните часовници. И двата имат вграден GPS, OLED сензорни екрани, водоустойчивост до 50 метра, поне шест дни живот на батерията и нов модулен магнитен механизъм за зареждане. Също така поддържат Fitbit Pay за безконтактни плащания. Ако вашият телефон с Android се намира наблизо, ще можете да отговаряте на текстови съобщения и да приемате обаждания. Това става възможно чрез вградените микрофони и високоговорители.

Ако се ориентирате към по-евтината Versa 3, заслужава да се отбележи, че тя изглежда надминава предшественика си Versa 2. Fitbit е опростил механизмите за каишки. Когато натиснете бутон на гърба на устройството, то се откопчава лесно. Заедно с поддръжката на Alexa за гласови команди, тук е добавен Google Assistant към всички останали екстри.

Гласовите асистенти не се наложиха за употреба от предишното поколение Versa, тъй като там нямаше вграден високоговорител. Новият модел коригира този недостатък. Освен това, както споменахме по-рано, можете да приемате гласови повиквания през Versa 3, когато телефонът ви е близо.

Последното нововъдение е фитнес тракерът Inspire 2. Той се отличава с изискан дизайн и сензорен панел, вместо страничния бутон на Inspire HR. Също така се хвали с 10-дневен живот на батерията. Това е два пъти повече от предишния модел.

Трудно е да се каже дали си струва да се надгражда, ако вече притежавате Inspire от първо поколение, но $ 99 изглеждат добра цена за дискретно, водоустойчиво устройство, което може да проследява вашата активност и сън, да следи сърдечния ритъм и да активира известия на китката ви.

Сподели
Предишна страницаМилиони комари с модифицирани гени
Следваща страницаТеленор става част от зелената инициатива #beatEwaste
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.