Компанията работи по проект, който ще бъде аналог на пазара за мобилни устройства

Телефон или таблет?
ЗАЩО НЕ И ДВЕТЕ!

Xiaomi наистина работи по трипанелен сгъваем телефон, заяви президентът и съоснователят на компанията Лин Бин. Приспособлението ще бъде с форма и размер на таблет, а когато е необходимо, двата странични панела могат да се сгъват назад. Така изпозволването му като нормален апарат няма да бъде проблем. И освен това ще осигурява конвенционален екран с размера на телефон с голям пейзажен изглед.

Потрбителският му интерфейс ще се преоразмерява автоматично, за да заема само средната част на екрана, така че няма да се налага да обръщате устройството, за да поглеждате сгънатите части на дисплея.

За да стане колкото е възможно по-автентично, производителите поставят бутон за захранване в страничната част на устройството, когато се държи в пейзажен режим. По този начин бутонът ще бъде лесно достъпен, когато джаджата се използва като телефон. Бин пише в своя пост, че форм-факторът, който перфектно слива таблет и телефон, е резултат на компанията от дълги разработки върху сгъваеми дисплеи, сгъваеми панти и други технически предизвикателства.

За сега това е само прототип и компанията ще обмисли масово производство, само ако получи положителна обратна връзка от потрбителите.

“След като се справихме с гъвкави сгъваеми дисплеи, четирипосочна сгъваема панта, гъвкаво покритие, MIUI адаптация и други технически предизвикателства, ние направихме първия сгъваем телефон. И първият в света с двойно сгъване. Този симетрично двоен външно-сгъваем форм-фактор перфектно обединява таблета и телефона. Той е едновременно практичен и красив, и ние показваме прототипа на всички вас. Ако го харесате ще обмислим и масово производство“, споделят от Xiaomi.

Името на прототипа още се обмисля. Приемат се и предложения, като засега колебанията са между два варианта:

– Mi Dual Flex
– Mi Mix Flex

Дали продуктът ще е толкова скъп, колкото изглежда? Как ще се обработват снимките? Рискуваме ли да надраскаме дисплея, когато го приберем сгънат в джоба? На този етап въпросите са без отговор. Разбираемо е защо Xiaomi все още експериментират.

Такъв модел може да привлече хора към марката, дори и да се продава в по-малки количества. Но от друга страна, Xiaomi рискуват да изгубят клиенти, ако не произвеждат вълнуващи телефони.