windows rt

Microsoft беше последният останал производител на Windows RT-базирани таблети, но сега софтуерният гигант спира производството на тези устройства. Говорител на компанията потвърди, че работата по Nokia Lumia 2520 е прекратена, а потребителите, които все още искат да си закупят този таблет, могат да го направят в Microsoft Retail Stores, MicrosoftStore.com или от други търговци. Тази новина една само седмица, след като Microsoft разкри, че вече няма да произвежда Surface 2.

Виж още: Ревю на Sony Xperia Z3 

Lenovo, Asus, Samsung и Dell в началото също подкрепяха Windows RT, но те се отдръпнаха поради ниските продажби и слабия интерес от страна на потребителите. По всичко изглежда, че експериментът на Microsoft с ARM-базирани таблети до голяма степен се провали.

В момента всички очаквания са насочени към Windows 10. Компанията показа някои от функциите на операционната система за смартфони, но все още не е ясно дали ще видим 7- или 8-инчови ARM-базирани Windows 10 устройства, тъй като Microsoft е отказала да коменита своите бъдещи планове в това отношене.