В ъпдейт към тепърва появяващата се на пазара Dark Souls: The Board Game, Steamforged Games обявиха следващия си проект във вселената на From Software и Bandai Namco – Dark Souls: The Card Game. Тя ще представлява картова игра за един до четирима, в която влизате в ролята на група персонажи, сражаващи се с популярни чудовища и босове от поредицата.

Основната механика на Dark Souls: The Card Game е създаването на тесте (deckbuilding), като Steamforged обещават интересен twist – картите в него са едновременно вашите умения, екипировка и оръжия, с които да преборите враговете си, но и представляват точките живот на героя ви. Това означава, че трябва да внимаваш със схватките, които предприемаш, защото продължителният бой изчерпва живота ти и за да го възстановиш, трябва да намериш bonfire.

В кутията на Dark Souls: The Card Game ще има четири емблематични боса от третата игра от поредицата, както и достатъчно обикновени гадини между тях, които да създадат усещането за прогресия през ниво. Ще имаме възможността да се изправим (и да умрем) пред Vordt of the Boreal Valley, Abyss Watcher, Pontiff Sulyvahn и High Lord Wolnir, всеки с уникално тесте от атаки и умения.

Dark Souls: The Card Game очакваме през февруари 2018-а, като засега Steamforged Games са предвидили само retail release, тоест едва ли ще видим Kickstarter кампания за нея. Добрата новина е, че можем да я поръчаме директно от сайта на производителя (линк).