win10-surface-hub-960

Изненадите покрай представянето на Windows 10 не спират. Microsoft също така обяви и изцяло нова категория устройства със своя първи Surface Hub. Това е 84-инчов телевизор, който поддържа не само 4K видео възпроизвеждане, но и има повърхност за сензорно управление (мулти-тъч технология) и възможност за ползване на стилуси. Според информацията за медиите ще се предлага и модификация с диагонал на екрана от 55 инча.

ВИЖ ОЩЕ: ВСИЧКИ НОВИ ФУНКЦИЯ И ПОДОБРЕНИЯ В WINDOWS 10

Surface Hub има вградени камери, микрофони и наличие на много сензори, които ще улавят най-различна по вид информация. Идеята на Microsoft е да използва тези устройства за представяне на всички възможности на Windows 10. Компанията е персонализирала потребителския интерфейс, добавяйки бърз достъп до Skype, дъска за рисуване писане и възможност за връзка на други устройства към екрана. На огромният дисплей могат да се използват всякакви приложения, като те автоматично се преоразмеряват.

hub-with-skype

Surface Hub е пригодена за бизнес потребители, които често използват приложения за видео връзка, но имат нужда от по-иновативни технологии. Според Microsoft тези устройства са доказателството, че тяхната операционна система може да бъде подходяща за всякакви размери устройства.