Microsoft Office 2019

2020 година много бързо преобърна живота ни и наложи адаптация към преместването на работния процес от офиса в домашни условия. Това затрудни голяма част от работещите, тъй като програмите, с които всеки от нас разполага на персоналния си компютър, както и възможностите на операционната ни система, могат съществено да се различават от опциите на Microsoft Office 2019, използван активно в работния процес през последната една година. Много бързо той се превръща в най-ефективния и сигурен пакет, с който можем да съхраняваме нашите информация и данни, и затова става предпочитан в бизнес средите, а и не само.

Какво представлява Microsoft Office 2019?

Office 2019 е името, което Microsoft използва за самостоятелната версия на популярния си пакет от приложения, който влезе в експлоатация точно преди година. Едно от най-големите му предимства пред всички останали офис пакети, е фактът, че не се изисква годишен абонамент, което означава, че притежавате копието завинаги след еднократното му закупуване.

Използвайки тази опция (известна също като „вечна“ или „локална“ версия на Office), можете да инсталирате приложенията на един компютър и ще получите актуализации на защитата. Недостатъкът идва от това, че няма да можете да активирате актуализации, с които да преминете на по-нова версия. Това означава, че можете да продължите да използвате приложенията, които сте закупили за жизнения му цикъл (обикновено пет години) и след това (без актуализации), но ако искате да използвате новите функции и подобрения, ще трябва да закупите нов лиценз отново.

Office 2019 се предлага с приложения като Word, Excel, PowerPoint и Outlook с повече подобрения от по-старата версия. Въпреки това пакетът има и някои характеристики, които може и да Ви се сторят значителни, особено ако ги използвате редовно във Вашата дейност. В тази версия няма да намерите функции в облака и AI, но за сметка на това ще притежавате 1TB облачно хранилище на OneDrive, премия за Outlook.com и безплатни месечни кредити за обаждания до стационарни телефони чрез Skype, което превръща Office 2019 в перфектната инвестиция за Вашия home-офис.

Защо предпочитаме Office 2019, когато става въпрос за домашен офис?

Въпреки че всеки от нас може да закупи Office 2019, тази версия е предназначена за определени търговски клиенти, които не са готови да преминат към облачна версия на Office и имат специфични изисквания за използване на пакета от приложения на място.

Ако сте редовен потребител на Microsoft, това е добър вариант само ако предпочитате по-традиционен подход по отношение на Вашата операционна система. Когато получите лиценз за един компютър или Mac, използвайки опцията за еднократна покупка, можете да инсталирате приложенията на Office на всичките си мобилни устройства, но с ограничени функционалности.

MS Office 2019 се предлага в 5 варианта: Home and Student, Home and Business, Standard, Professional, Professional Plus, като само Home and Student не може да се използва за бизнес цели.

Ако Ви се налага да работите home office, най-подходящи за целта са Standard и Professional Plus. Причината за това е, че те разполагат с разширени възможности за употреба от разстояние, което включва възможността да се инсталират на сървър и да се работи на тях дистанционно, без инсталация на пакета на домашния компютър.

„MS Office Home & Student 2019“ се предлага с Word, Excel и PowerPoint, а „MS Office Home & Business 2019“ включва всичко това плюс  и Outlook. Тези два пакета са изключително подходящи, както за ученици и студенти, така и за малкия бизнес, защото предоставят всички  необходими функционалности, задоволяващи техните нужди.

За разлика от предишните версии, Office 2019 се поддържа само на устройства с Windows 10 или трите най-нови версии на macOS.

За една година Office 2019 Professional Plus се превърна в най-сигурното място за съхранение на информация. Когато работите от вкъщи, сигурността е едно от най-важните изисквания. Ето защо препоръчваме най-сигурният пакет за Вашата операционна система!