Обновено: The Verge докладват, че Asus Chromebook Flip, както и други Chromebook устройства с дисплеи 10.1 и повече инча ще трябва да се абонират за Office 365, за да могат да ползват Android приложението на Microsoft. Политиката на Microsoft относно това е да предоставят Office безплатно само на всички устройства с дисплей до 10 инча (телефони и малки таблети например). По-малките Chrome OS машини също ще достъпват Microsoft Office за Android безплатно, докато всички останали ще трябва да заплатят за абонамент.

Microsoft отдавна са обещали Office приложенията им за Android да бъдат достъпни на Chromebook. Все повече и повече Chromebook лаптопи вече поддържат Android приложения чрез Google Play Store, но поддръжката на Microsoft Office на Chrome OS се забави. Едни лаптопи имаха достъп до приложенията, други не, трети губеха апликациите ненадейно.

Изглежда обаче най-накрая Office е наличен за всички Chromebook лаптопи. Или поне това докладват Chrome Unboxed, цитирани от Android Authority, които са тествали приложенията на редица устройства без проблем.

Изглежда всичко работи нормално и би трябвало всички Chromebook машини с достъп до Play Store да имат възможност да инсталират Microsoft Office.

Въпросът сега остава дали потребителите ще използват най-разпространения Office пакет, или ще продължат да разчитат на Google Docs, които са част от цялата Google екосистема.