Той ще обобщава цели статии за вас

Сърфирането в мрежата не винаги е лесно и интуитивно. Все повече иновации се стремят да ни подкрепят в търсенето на конкретна информация. Сега, задвижваната от AI Search Generative Experience (SGE) програма на Google се подвизава с важна нова функция. SGE вече може да обобщава резултатите от търсенето вместо вас, така че да не се налага да превъртате до безкрай, за да намерите това, което търсите. Тази нова функция е предназначена да стигне дори по-далеч, като ви помага, след като наистина сте щракнали върху връзка.

Кога да очакваме екстрата?

За съжаление новата функция все още не е активна. Тя започва да се разпространява като ранен експеримент в програмата Search Labs. Ще бъде достъпна първо в приложението Google за Android и iOS. Съвсем скоро ще бъде въведена в браузъра Chrome на работния плот. Ако вече сте се включили в нея, ще получите незабавен достъп. Ако не сте, може да изберете функцията сама по себе си.

Как работи?

Ако имате достъп в приложението на мобилно устройство, Google ще изтегли набор от AI генерирани ключови точки в дадена статия, след като докоснете икона в долната част на екрана. Функцията е предназначена да работи само върху статии, които са свободно достъпни за обществеността в мрежата. Компанията сподели, че няма да работи с уебсайтове, които издателите маркират като платени.

Google прави и няколко други подобрения на SGE. В резултатите от заявка за търсене по теми като наука, икономика и история, ще можете да задържите курсора на мишката над определени думи, за да получите дефиниции или диаграми за дадена тема. Google също така улеснява разбирането на обобщенията в информацията за кодиране на SGE.

Задоволителни резултати

Компанията обяви SGE на Google още през май и го подобрява непрекъснато през последните месеци. Без значение как ние гледаме на подобренията, изглежда Google е доволен от напредъка си. В прессъобщение относно печалбите на компанията, главният изпълнителен директор сподели, че отзивите на потребителите досега са били много положителни и че с течение на времето точно това ще бъде начина, по който ще работи Търсенето.

Сподели
Предишна страницаНовият чип на Apple
Следваща страницаКой ще лети до Луната?
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.