Ако се чудите кога най-новият смартфон от Sony и чисто новата версия на операционната система от Google ще се прегърнат, чакайте да чуете това – източникът на слухове в технологичните среди @Ricciolo1 вчера сподели нещо интересно. Според него, Xperia Z5 и другите смартфони от семейството ще получат Marshmallow съвсем скоро. И да, съвсем скоро означава следващият месец.

Според Twitter потребителя, Sony вече подготвят ъпдейта и той ще се появи още през януари за (както се предполага) отключените телефони Xperia Z5 и Xperia Z5 Compact. В слуха няма никаква друга кой знае каква информация, освен това, че някои други модели на Sony също ще получат Android 6.0, само че на по-късен етап.

Само можем да гадаем как ще се отрази Marshmallow версията на операционната система на новия флагман от Sony. Ще подобри ли още повече живота на батерията Doze режимът? Ще поддържа ли телефонът 4K резолюция навсякъде из менютата си? Още е рано да отговорим на тези и някои други въпроси, които биха се зародили в главите ни…