Как ви звучи универсално зарядно?!

Представете си, че кабелът ви може да се залепи магнитно към себе си, образувайки чиста намотка, която не образува хаос в чекмеджетата и чантите ви? Ами ако това са кабели, способни да зареждат и синхронизират всички неща през USB-C, Lightning и други?

Вече може да си купите USB кабели, които отговарят на първото условие. Ако производителите измислят, как да осъществят и второто, няма какво повече да желаем.

На пазара

През последните няколко седмици тествахме някои иновационни USB кабели, които всъщност наподобяват змия с магнитна намотка. Първоначално вниманието ни привлече марка, наречена SuperCalla. Сега подобни джаджи се продават от цял куп марки без имена в Amazon и Alibaba. Те не са точно самонавиващи се, както твърдят някои продавачи. Нужно е да ги подпомогнете, но тези кабели печелят съревнованието по лесно опаковане.

Функционалност

Иновативната намотка може да бъде по-висока или по-широка в зависимост от това, колко магнита на кръг се разполагат. Последните са малки магнитни мъниста и силиконови втулки на тънък кабел, спомагащи навиването.

Има и друг метод за съхранение. Можете да направите двоен кабел навивайки го обратно върху самия него. Също така, може да го прикрепите към всякакви други предмети от метал и да използвате точно толкова дължина, колкото ви трябва.

Някои от тях имат собствена вградена синя LED светлина и магнитни сменяеми накрайници за USB-C, micro-USB и Lightning.

Магнити върху магнити

Кабелът USB-C към USB-C е доста приличен при зареждане. Той осигурява 65 W USB-C PD мощност и има най-добрите магнити от групата на удобните приспособления за зареждане. Но това не е единственият стил на магнитен кабел без заплитане. Може да се снабдите със спретната джаджа в стил акордеон, която е може би най-добрата от групата. Тук имаме 15W зареждане и се чувства по-добре изграден от останалите.

Минуси

Според моделите и цените на кабелите, на някои от тях магнитите не са толкова силни и имат малко неудобна форма, когато са напълно разтегнати. Освен това достигат до скорост на USB 2.0 от 480Mbps.

Може би повечето от нас ще решат, че си заслужава да дадат повечко пари за солиден, надежден кабел с лесна намотка USB-C към USB-C със силни магнити, 100W USB-C PD зареждане и поне 10Gbps USB 3.x честотна лента. И тъй като сме започнали да мечтаем, нека си поръчаме и 40Gbps за USB 4 или дори вграден електромер.