Проектирана за транспорт от врата до врата, ASKA се предлага на солидна цена

Израелско-американски стартъп (NFT Inc.), фокусиран върху бъдещата мобилност обяви, че започва да приема предварителни поръчки за ASKA. Това е сгъваемо, електрическо превозно средство, предназначено за вертикално излитане и кацане, което позволява на водача да пътува по пътищата на града или във въздушното му пространство.

На фона на прогресивното време, в което много стартиращи компании работят върху изграждането на своите иновации за шофиране и летене, ASKA се отличава от останалите превозни средства. На японски името означава летяща птица. Тя е с размер на SUV и е снабдена с кабина, която може да събере до четирима души. Шестцилиндровата опашка и електрическата система за повдигане й помагат да излита и каца вертикално.

Впечатляваща скорост

Задвижвана от електрически двигатели и оборудвана с удължител на обхвата, ASKA може да достигне скорост до 241 км/ч и има обхват от 402 км., докато лети. Когато пътува по градските пътища, може да достигне максимална скорост от около 112 км/ч.

ASKA не трябва да пътува до въздушен терминал, за да премине в режим на полет. Необходимо е водачът да намери достатъчно широко пространство, за да може автомобилът да отвори крилата и лопатките на ротора.

Пълномащабните демонстрационни полети на ASKA се очаква да се проведат през 2022 г. През следващите три години компанията ще работи по сертифицирането на автомобила и постепенно ще премине към масово производство.

Към този момент има специална лимитирана версия на ASKA за предварителна поръчка, но преди да се развълнувате твърде много, тя има и солидна цена. Сумата включва и получаване на лиценз за пилот, изцяло персонализиран интериор и личен регистрационен номер. Забележителният въздухоплавателен съд ще ви струва 789 000 долара.

Преминаване към въздушна мобилност

Заедно с Boeing и други, NFT Inc. е част от Националната кампания за напреднала въздушна мобилност на НАСА. Фокусът е върху елементите за безопасност, които включват двойни енергийни източници, големи крила, масивни витла и шест пакета батерии. Всичко това гарантира, че ASKA е толкова безопасна във въздуха, колкото и на земята. Летящите автомобили, които са достъпни за широката общественост, ще бъдат от съществено значение за предефинирането на въпроса къде да живеем. Оригиналният автомобил е в основата на магистралните и пътните системи, с които разполагаме.