Някога искали ли сте да имате подобно на Shazam приложение, което да идентифицира и показва сходни неща на тези, които снимате? Вече има такова и то се нарича Lens. Всъщност това не е приложение, а по-скоро функционалност в мобилната апликация на Pinterest, която бе представена официално вчера.

Съоснователят на Pinterest Еван Шарп описва новите възможности на приложението така — снимате нещо, например един нар, след което мрежата ще ви покаже сходни изображения, рецепти за нар, съвети за беленето и приготвянето му и т.н. Ако снимате и търсите дадена дреха пък, Pinterest ще ви покаже различни начини, по които тя може да бъде комбинирана с други аксесоари.

Pinterest вече имат и партньорства с различни модни магазини, така че при подобно търсене можете да получите и линкове, от които можете да поръчате съответните дрехи.

Lens за Pinterest вече е част от мобилното приложение на социалната мрежа, но за сега ще бъде налично само за САЩ — за Android и iOS. Не е ясно кога функционалността ще бъде представена в други региони.