Американски военни ще изпитват ефектите на медикамент против стареене

Стремежът на човечеството към безсмъртие съществува откакто ги има и хората. Това винаги е било и все още си остава в сферата на мечтите, но запазването на младостта за по-дълго се оказва не толкова непостижимо.

Ефективна армия

От следващата година командването на специалните операции на американската армия (SOCOM) ще започне да тества експериментално хапче. То може действително да предотврати ефектите от застаряването на войниците. Ако това проработи за военните, няма причина и обикновения човек да не се облагодетелства от чудодейния лек.

Експериментът е част от стремежа за увеличаване на човешките способности и поддържане на бойците здрави и работещи с пикова производителност за по-дълго. В очакване на успешни резултати след клиничните тестове, лекарството може да стане публично. Това ще помогне на хората по света да запазят своята активен и млад организъм. За съжаление процесът не е обратим и това ще сработи само за онези, които все още не са напреднали с възрастта.

Цел и възможности

Усилията на учените не са насочени към създаването на физически черти, които не съществуват по естествен път. Тук става дума за повишаване готовността и енергията на нашите сили, чрез подобряване на експлоатационните характеристики, които обикновено намаляват с възрастта. Наред с това, биха се запазили и умствените способности, които ще ни направят по-дълго време работоспособни. Същото се отнася и за възможностите ни за учене.

Какво представлява лекарството?

Хапчето по същество е хранителна добавка, която повишава нивата на молекулата NAD +. Това е съединение, което често се среща в нерегулираната ноотропна индустрия и е свързано със стареенето и безбройните начини, по които човешкото тяло се влошава с течение на времето.

Чрез обогатяване на организма на войниците с допълнителен NAD +, изследователите се надяват да предотвратят наранявания, свързани с възрастта, да подобрят физическата и психическата годност и да ограничат влошеното представяне на войниците поради напредване на годините.

Експерименталното хапче има потенциал. Ако то наистина се окаже успешно и действително забави стареенето и всички ефекти свързани с него, това определено ще промени правилата на играта. От тук нататък само учените могат да разгърнат подобен потенциал и да ни изведат на ново ниво в нашето съществуване.