LastPass обявиха днес, че популярният им мениджър за пароли ще поддържа autofill приложно-програмните интерфейси (APIs) при Android 8.0 Oreo. Възможността за автоматично попълване на форми е една от основните нови функции при осмата версия на операционната система и изглежда LastPass ще се възползват от това.

От днес вече всички, които тестват Oreo, ще могат да се запишат и за бета версията на LastPass за Android, така че да могат да тестват автоматичното попълване.

До сега LastPass можеше да се използва за въвеждане на пароли в различни приложения, но това изискваше допълнителни разрешения от операционната система. С новите приложно-програмни интерфейси това ще може да става по естествен начин, като освен че ще е по-лесно, ще щади и батерията на смартфоните.

LastPass предупреждават, че бета версията на приложението им за Oreo все още не поддържа въвеждане на пароли в Google Chrome и някои други приложения, но и това ще заработи в даден момент. Компанията работи в тясно сътрудничество с Google, за да „изглади проблемите възможно най-бързо“.