Зимата е сезонът на студеното време и ако последните няколко дни са показателни за настъпилата зима и студ, ще има много замразени ключалки за автомобили. Нашите професионални автоключари в София ще се опитат да ви помогнат да избегнете разочарованието от замръзването на ключалките за автомобили и да се надяваме да предотвратите някои от щетите, които могат да се случат, ако това се случи.

Топ причини, които причиняват замразяване на ключалките на автомобилите:

Зимите в София са доста непредсказуеми на моменти. След няколко поредни студени дни имаме един ден, който  е красив и слънчев и ще си помислим, че може би ни очаква затопляне. В тези дни вероятно сте виждали хора на автомивки, които бързат да измият мръсотията от автомобилите си. Въпреки че е добра идея да се отървете от солта, това също може да доведе до замразени ключалки на автомобила! Когато водата проникне във вашия заключващ механизъм по време на автомивката, след като започнете да шофирате отново или паркирате автомобила, тя може да замръзне през нощта при понижаване на температурите и да повреди вашия заключващ механизъм. Това е една от най-честите причини автоключарите в София да бъдат призовани да помагат при замръзнали автоключалки през зимата.

Втората причина, поради която сме призовани да помогнем със замразени ключалки за автомобили, е, че хората често се опитват да извършат някаква превантивна поддръжка, като смазват бравите си на автомобилите си. Въпреки че и това е добра идея, ако използвате смазка на маслена основа, тя привлича мръсотия и отломки, които могат да замръзнат и да блокират бравите на вашите врати.

Съвети за предпазване на ключалките на автомобила от замръзване

Няма начин да гарантирате, че няма да имате замразени ключалки на автомобила си в даден момент, но има нещо, което можете да направите, за да минимизирате шансовете за това. Използвайте смазка, която не включва масло, за да поддържате бравите си безпроблемно и без излишни замърсявания и отломки, които маслата могат да привлекат. Изплакването на ключалките на автомобила с лубрикант също може да помогне за освобождаването на вашите механизми от вода, която се е просмукала. Ако прекарате автомобила си през автомивката, напръскайте вътре в ключалките си с малко препарат против замръзване. Това ще помогне да се отървете от водата, която се събира вътре по време на процеса.

Работа със замразени ключалки за автомобили

Ако случайно имате замразени ключалки на автомобила, не се опитвайте да натискате ключа си вътре и да завъртите за отваряне. Пластмасите и дори металът стават много чупливи в студа и можете да повредите както бравите си, така и механизмите във вратите на автомобила си. Не пробвайте и трика с вряща вода, тъй като той може да влоши проблема! Използвайте препарат за размразяване за да предотвратите счупване на ключа в ключалката.

Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да подготвите ключалките си за зимата, за да избегнете замръзване. Ако вашите автомобилни ключалки замръзнат тази зима и не можете да се справите с проблема, то можете да се свържете се с нас и нашите автоключари в София ще ви помогнат да се разрешите проблема и да се качите в автомобила си.