exodus event horizon 2Exodus: Proxima Centauri сагата, дело на NSKN Games, е на път да получи последната си глава – второто разширение за епичната космическа настолна игра се нарича Event Horizon и в момента тече неговата Kickstarter кампaния. Макар и финансирана, тя е интересна с многото stretch goals, които могат да бъдат отключени, както и с факта, че играта, точно като предшествениците си, ще види лимитиран тираж извън платформата за онлайн финансиране.

Exodus: Event Horizon е за един до шестима играчи и се нуждае от базовата игра (но не и от първото разширение – Edge of Extinction), за да бъде играна. Разширението ще използва модуларен принцип – в кутията му ще намерим десет варианта, всеки от които е напълно съвместим с всичко в серията до момента и може да бъде добавян или изваждан според вашите предпочитания. Някои от тях представляват просто нови планети и видове карти, но има два по-вълнуващи – Event Horizon сценарият и exploration модулът обещават да променят начина, по който играете Exodus доста повече от останалите.

Exodus: Event Horizon предстои да бъде обогатен от вече отключените и предстоящите stretch goals, част от които е и възможността да се сдобиете с трудните за намиране Exodus: Proxima Centauri и Edge of Extinction. Кампанията приключва след по-малко от 10 дни, така че ако искате да я подкрепите, сега е моментът. Можете да направите това на нейната Kickstarter страница, където има още информация относно разширението и другите игри от серията.exodus event horizon 3