pic2484811_lg-CopyDarkrock Ventures е дебютният проект на Magic Meeple Games. Играта е на фаза финансиране в Kickstarter и към момента е успяла да събере около 70 % от нужните средства за да бъде издадена. Darkrock Ventures е класическа worker placement игра с космическа тема, която представя интересни предизвикателства пред играчите.

В Darkrock Ventures могат да се включат от двама до петима участници, всеки от които поема ролята на лидер на екип от космически миньори в търсене на ценни метали и ресурси. Играчите ще трябва да поставят членовете на екипа си по различни локации на един и същ астероид, намиращ се в дълбокия космос. Играта използва интересна механика на образуване на двойки от зарове, чрез които работниците събират ресурсите. Darkrock Ventures разполага и с много подобрения, които можете да добиете по време на игра, което увеличава преиграваемостта ѝ, както и разнообразието от стратегии, които са възможни. Рисковете на добиването на ценни метали в космоса пък включват враждебно настроени извънземни раси, които искат ресурсите за себе си.

Макар да е част от един известен със сложността си жанр, Darkrock Ventures се стреми да бъде максимално лека и лесна за научаване – дизайнерите ѝ обещават, че едно изиграване отнема не повече от час. Ако желаете да бъдете сред първите, които ще получат Darkrock Ventures, можете да се сдобиете с нея като я подкрепите на нейната Kickstarter страница тук.36f7e22a9a59091dcd5a9d97a52155ae_original-Copy