Ако не ви допада да харчите голяма сума за нов телефон, Apple и Samsung са намерили решение на проблема

IPhone XR и Galaxy S10e са добра алтернатива на най-скъпите модели на марките, които ще ви предоставят сходен набор от функции с опция за по-нисък бюджет.

Преглед

Ако цените им ви се виждат сходни, то ще намерите доста различия в работните им режими.

Apple избра да направи по-евтиния си модел по-голям и по-добър. Големият дисплей и батерия ще очароват потребителя. Samsung избира различен подход и прави най-малкия от четирите си нови телефона S10, а именно S10e. Освен всички останали разлики, ще откриете и най-голямата – по отношение на софтуера.

Ако сте решили да похарчите еквивалента на 750$, но не сте решили коя платформа да изберете, следващата информация ще ви бъде от помощ

Дизайн

Както вече споменахме, iPhone XR и Galaxy S10e са диаметрално противоположни, когато става въпрос за дизайн. XR е значително по-обемист. Той не подражава тънкия и нежен дизайн на XS. Междувременно Galaxy S10e е един от най-малките телефони, каквито използвахме преди години. Може би е най-добрата опция за компактен модел през 2019г.

Различия

Освен размера и теглото, ще открием и други различия в работния процес. Повечето от феновете на iPhone вече свикнаха да игнорират нишката в горната част на дисплея на новите модели, а дизайнът с дупка, като S10e, беше добре приета от обществото. Хитър ход беше изполването на тапети, прикриващи по оригинален начин фотоапарата. За съжаление по-малките размери на въпросния дисплей не гарантират правилната работа на тези тапети.

S10e има сензор за пръстови отпечатъци от страната на бутона за захранване. Той е много бърз и много надежден. Ще ви постави в дилема по отношение на ултразвуковия сензор на по-големите S10 модели. Отстрани ще откриете и бутон Bixby, който при желание може да бъде пригоден за друго приложение.

В същото време iPhone XR няма пръстови отпечатъци, тъй като разчита на отличния си сензор за идентификация на лицето.

Системата е бърза, сигурна и надеждна.

Всичко, което може да поискате от биометричната сигурност. За съжаление все още не е обновена досадната функция за изключване на захранването, която беше въведена при iPhone X. За целта трябва да натиснете и задържите бутоните за мощност и сила на звука. Също така много лесно можете неволно да направите скрийншот на този телефон.

Усещането на S10e в ръцете ви е приятно, много по-компактно от XR, но това е въпрос на лични предпочитания, и на някои може им приляга тежкото тегло и усещане на XR. Така или иначе и двата телефона са съставени от стъкло и метал. Добре изградени, със солидна конструкция и устойчивост на прах и вода.

Samsung отива още по-далеч и предоставя в кутията за тези, които се притесняват калъф, който изглежда доста добре, с кръгъл отвор на гърба, позволяващ на цвета на телефона да просветва и напомня малко на iPhone 5c.

Говорейки за цветовете, XR и S10e идват в шест цвята. Въпреки това, докато всичките шест от XR цветовете са на разположение на всички пазари, където е наличен моделът, доставката на цвят на S10e зависи от пазара. В зависимост от региона цветовете могат да бъдат между 2 и 5.

Например в страни, като Индия са налични само черни и бели варианти. За Европейския пазар наличните цветове са бяла призма, черна призма, зелена призма и синя. В зависимост от ъгъла, под който пада светлината, по стъкления гръб на телефона се получават интересни ефекти.