Прототипи са преминали вътрешни тестове за издръжливост

Първият сгъваем iPhone подложен на тестване е модел с двоен екран. По подобие не реализирани вече устройства от други световно известни марки, новата джаджа ще използва два отделни панела на дисплея, свързани с панта. Въпреки че прототипът на iPhone ще предлага два отделни екрана, панелите ще изглеждат сравнително непрекъснати и лесни за употреба от всяка позиция. В подкрепа на слуховете, Apple е патентовал подобно устройство. Очевидно двата дисплея ще бъдат обединени, за да се създаде един голям телефон.

Още изненади

Вторият прототип, подложен на тестване, е сгъваема мида. Аналогично на Samsung Galaxy Z Flip или Moto RAZR на Lenovo, компанията подсказва, че това симпатичното устройство е създадено да използва гъвкав Samsung OLED дисплей. От изтекла неотдавна информация се подразбира, че гигантът на пазара за умни устройства е поръчал голям брой сгъващи се екрани за мобилни телефони на Samsung, които да послужат за тестове и проби. След като това се е случило през изминалата година можем да очакваме по – сериозни действия от страна на компанията.

Догадки и слухове

Не е ясно дали двете устройства са имали различни шарнирни системи. Тестовите единици са предназначени да бъдат външни обвивки с много ограничени вътрешни елементи, а не напълно работещи устройства. Това е така, защото основната цел на изпитанията е да се оцени трайността на проектираната от Apple нова система. Изглежда първоначалните опити са финализирани и сега се очаква гигантът да оцени, с кой от двата сгъваеми модела ще продължи да експериментира. На този етап само един от тях ще бъде удостоен с бъдещо развитие.

И други източници потвърдиха, че действително съществуват два прототипа на сгъваеми iPhone в процес на тестване. Единият от тях е с два дисплейни панела, а другият – мида с гъвкав OLED екран. Въпросните устройства са преминали тестове за издръжливост и сега се оценяват от Apple.

През изминалата година Foxconn е получил от компанията над 100 000 лагера за тест на отварянето и затварянето на бъдещите модели. Това подсказва приключване на цикъла за проби. Като се има предвид последователността на слуховете около сгъваемите iPhone от множество източници, може да се твърди, че те са сравнително достоверни.

Кога да ги очакваме

Сгъваем iPhone няма да се появи по-рано от края на 2022 или 2023 година. Apple е подала заявка за голям брой патенти, датиращи от 2016 г. и изглежда много вероятно работата по сгъваемите джаджи да напредва.

Сподели
Предишна страницаVIVACOM придобива 100% от капитала на Net1 и ComNet Sofia
Следваща страницаЗемята се върти по-бързо
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.