Apple-iPhone-6-and-iPhone-6-Plus-official-picture-4

Истерията по iPhone 6 и по-големия му брат iPhone 6 Plus не подминава нито една държава, в която са пуснати, затова няма защо да се изненадваме, че новите смартфони на Apple предизвикват голям интерес и в Южна Корея, където ще се продават от 31 октомври.

Изненадата обаче идва от това, че предварителните поръчки за тях задминават сериозно тези за Galaxy Note 4, като се има предвид, че говорим за родината на Samsung, където компанията е тотален лидер на пазара с цели 63 % дял. Apple е чак на четвърто място с едва 6 % – преди нея са още LG I 22 % и Pantech със 7 %. Явно обаче този път картинката е много любопитна.

Виж още: Задава се 4K дисплей за смартфони от Sharp!

Трите най-големи мобилни оператора в Южна Корея са започнали да приемат поръчки за iPhone 6 и 6 Plus миналия петък и според Wall Street Journal границата от 100 000 поръчани устройства вече е премината. За сравнение – едва 30 000 са пожелали предварително да притежават Galaxy Note 4 за същия период от време.

Само в първите 30 минути операторът KT Corp е регистрирал 50 000 поръчки за новите смартфони на Apple. LG Uplus, който е контролиран от LG пък разкрива, че поръчаните при него бройки за първите 20 минути са 20 000, както и че предварителните поръчки за Galaxy Note 4 не са пристигали с толкова светкавично темпо, както тези за двата нови модела на iPhone. Най-големият корейски оператор SK Telecom не съобщава конкретни цифри, но потвърждава за голям интерес.