Кой не знае поредицата филми Star Wars? Това е велика сага по идея на небезизвестния Джордж Лукас, отговорен и за друга запомняща се поредица – „Индиана Джоунс“ (Indiana Jones). Не вярвам някой от вас да не е гледал поне първите три филма от Star Wars, с Марк Хамил в ролята на Люк Скайуокър.

И със сигурност няма да сбъркам, ако кажа и че знаете за какво става въпрос във филмите, нали? Веднага ще ми отговорите, че историята се върти около това как злото е надделяло в една далечна галактика, джедаите (най-великите майстори) вече ги няма и един млад син на джедай ще трябва да се изправи пред въпросното зло; дроиди, принцеса, малък зелен учител, зъл император, лошото момче контрабандист… а, да! И едно ууки.

Добре де, но за какво всъщност е всичко това? Защо Лукас е решил да заснеме „Междузвездни войни“ и какво е целял с това? Знаем, че е успял да спечели милиони фенове на поредицата по света, но защо? Защо, защо?

Е, самият Джордж Лукас гостува в шоуто на Чарли Роуз и след зададения му въпрос решава да обясни на всички какво го е подтикнало да започне да разглежда историята на Star Wars като възможна филмова продукция и какво е всъщност наистина посланието на цялата сага. Няма да опитвам да обяснявам нищо от това с мои думи. За сметка на това ще ви оставя сами да изгледате видеото и да интерпретирате казаното от режисьора по свой начин.