Вчера Apple пусна iOS 7.1 Beta 3 до разработчиците. Третата бета версия ще оправи редица проблеми, но също така ще предостави и няколко визуални промени, които ще направят операционната система да изглежда по много по-различен начин.

Клавиатурата на iOS 7 е леко преправена. Тя е с удебелен шрифт и нов дизайн на бутоните за изтриване, търсене, задаване на главна буква, променяне на езика и добавяне на цифри и знаци. Като цяло тези промени са с цел да се добави повече контраст и буквите да се виждат по-лесно.

ios71keyboard
Отляво: клавиатурата на iOS 7, Отдясно: клавиатурата на iOS 7.1

Иконите също са променени. Зеленият цвят на Phone, Messages и FaceTime е потъмнен, особено в долната част на иконите. С това се въвежда по-малко неоново оцветяване в iOS 7, като също така се намалява и яркостта на операционната система.

newios7colors
Отгоре: iOS 7, отдолу: iOS 7.1

Phonе е с най-големи промени. В новата версия се акцентира върху по-опростените и кръгли бутони. Стандартният екран при входящо повикване, който е с правоъгълен бутон, е заменен с черен фон и две икони за приемане и отказване на обаждането (Accept и Decline).

incomingcall

Бутоните за „Call“ и „End“ също са с кръгла форма.

phonedialer

Wallpaper: При селектирането на нов уолпейпър потребителите вече ще могат да избират дали да включат или изключат паралакс ефекта.

Изключване: Екранът, който се появява при изключване на телефонa е с нов дизайн. При него е премахнат червеният слайд и променен „Cancel“ бутон, които бяха представени заедно с iOS 7.

slidetopoweroff

Достъпност: В менюто Accessibility Contrast е добавена новата функция „Reduse White Point“. Тя се присъединава към добавените в по-старата бета версия на iOS 7 опции за „Button Shapes“ и „Darken Colors“ .

Музика: Приложението за музика има нови бутони за разбъркване и повтаряне на песните, които са по-видими. В iTunes Radio пък е променен бутона „New“.

musicios71
Отляво: бутоните в iOS 7, отдясно: ботуните в iOS 7.1

Напомняме, че по данни на BGR, iOS 7.1 едва ли ще достигне до потребителите преди март.