Той може да постави началото на нова ера в джаджите за носене

Умните часовници отдавна царуват в света на преносимите устройства. Samsung най-накрая разширява възможностите с уникалния по рода си Galaxy Ring. Очевидно компанията се стреми да разклати световните порядки при преносимите устройства.

Това може да звучи хиперболично, като се има предвид, че всичко, което Samsung направи, беше да пусне блестящ пръстен с няколко видими сензора от вътрешната страна. Пръстенът е предназначен да даде възможност на повече хора да управляват здравето си с цялостен и опростен подход. Част от това е наличието на последователни и точни данни за проследяване за дълъг период от време. Пръстенът ще включва водещи сензорни технологии и ще бъде достатъчно удобен за носене 24/7. Той е лек, предлага се в три цвята и в размери до 13. Очаква се да бъде наличен по-късно тази година.

Дългият път на интелигентните пръстени

Има много нови играчи, с които Galaxy Ring скоро ще трябва да се бори. Това може да бъде годината на интелигентния пръстен. Съществува цяла орда от по-малки компании, които се насочват към тенденцията.

Технология от друга категория

Интелигентните пръстени са по-дискретни и много по-подходящи за проследяване на съня от смарт часовниците. Долната страна на пръста е по-точно място за проследяване на кислорода в кръвта и сърдечната честота, отколкото китката. Тъй като умните часовници стават все по-популярни, много потребители копнеят за по-прости тракери, които не действат като разширения на техните телефони. Според Samsung е разумно да се създаде по-нов форм фактор.

Тъй като има малко детайли, е трудно да се каже как Samsung мисли относно Galaxy Ring в рамките на своето по-голямо портфолио от преносими устройства. Възможно е да се превърне в аксесоар за Galaxy Watch.

Amazfit Helio

За пример, Amazfit Helio е интелигентен пръстен, който може да действа като самостоятелен тракер. Също така може да се сдвои със съществуващите смарт часовници. Идеята е, че когато стане време за сън, можете да поставите смарт часовника си на зарядното устройство, без да се притеснявате, че ще пропуснете проследяването на съня.

Докато Oura Ring работи с други смарт часовници, ще имате нужда от трето приложение като Apple Health или Google Health, за да обедините данните от всяко устройство. Това означава да имате множество приложения, които затрупват телефона ви. Може да не обичате да сте затворени в една екосистема, но удобството да имате телефон Galaxy, Galaxy Watch и Galaxy Ring е възможност да виждате всичко от приложението Samsung Health.

Нови прогнози

И други големи компании ще последват примера, ако Samsung успее. Начинът, по който гледаме на интелигентните пръстени, може в крайна сметка да се промени от самостоятелни устройства към нещо, което е по-скоро аксесоар за други джаджи. Ще трябва да видим как ще се развие всичко, след като Galaxy Ring бъде наличен. Според съобщенията това трябва да се случи по-късно тази година.