Ако не сте се нагледали на достатъчно реклами в социалните мрежи, не се притеснявайте. Instagram откри още едно място, където да ви показва такива — между Stories колекциите на вашите приятели.

Instagram Stories стана много популярна функция след като социалната мрежа я изкопира от Snapchat преди месеци. От тогава 150 милиона души ползват Stories всекидневно и няма как Facebook и приятели да не се възползват от това. Вчера от Instagram официално обявиха, че реклами ще започнат да се появяват и там. Те ще са във формат видео и изображения, като ще се появяват на цял екран между отделните Stories колекции на различните профили, които следвате.

Facebook от своя страна съвсем наскоро обявиха, че мястото за реклами в News Feed свършва. Ето защо е логично те да потърсят ново такова в другата социална мрежа, която притежават, а именно — Instagram.

Новия тип реклами в Instagram ще започнат да се въртят съвсем скоро (макар да не знаем точна дата за това) и ще показват предложения от 30 рекламодатели. До няколко седмици след това вече всеки ще може да показва своето съдържание в Stories панела.