Възможността за публикуване на няколко снимки в общ пост в Instagram беше представена преди около две години, но остана достъпна само за рекламодатели. Ето че най-накрая тази полезна функционалност става налична и за потребителите.

Instagram представиха качването на албуми от снимки в блог пост и разказаха как ще работи това. Просто е — избирате иконката, наподобяваща няколко снимки една над друга, селектирате до десет изображения наведнъж и ги качвате. Оттам имате възможност да ги променяте индивидуално или да сложите един и същи филтър на всички тях, както и да променяте поредността им.

instagram-multiple-photo-carousels

Накрая всички те ще се виждат в общ пост с възможност за скролване помежду им. Коментарите, харесванията, хаштаговете и местоположението ще са общи и ще се виждат под самия пост. Според Instagram този тип албуми ще са подходящи за споделяне на поредни снимки от парти или например стъпките за приготвяне на дадена рецепта. Едно обаче е сигурно — спаменето на feed-а с множество поредни снимки от един и същи потребител ще намалее, благодарение на албумите.

Новата функционалност ще е налична за всички Android и iOS потребители чрез ъпдейт на приложението до няколко седмици.