Най-новият ъпдейт на Instagram за iOS и Android, превръща приложението в още по-голям клонинг на Snapchat. Потребителите вече могат да добавят стикери към техните истории, също така и стикери с местоположението, часът и времето. В момента има коледни стикери, но след няколко седмици, ще бъдат заменени с други, които ще останат перманентно.

Добавянето на местоположението е същото, както на обикновен Instagram пост – потребителите избират или търсят мястото, на което се намират, а хората, които гледат историята им могат да натиснат стикера, за да разберат повече за това място.

instagram_sticker_picker

Стикерите несъмнено са много готини и забавни, особено когато ги добавяте към инстаграм историите си. Това обаче не е единственото ново нещо в приложението. Потребителите вече могат да си запазват цялата си история от изминалия ден, като едно общо видео в своя смартфон. Получава се нещо като дейли видео. Могат също да добавят колкото си текст искат към снимки или видеа, също и да избират, колко голям да е шрифта.

Всичко това е страхотно, но ето че идва и най-любимата част на всички! А именно – опцията да правите „hands-free“ видео клипове. Най-вероятно разбирате, какво означава това за един любител на приложението, но все пак ако не го ползвате набързо ще ви обясним. Преди, за да можете да записвате видео, трябваше да задържите видео бутона, толкова време, колкото искате да е времетраенето на клипа. А сега, очевидно няма нужда от това и само с едно натискане за старт, можете да снимате колкото си искате. С това ново свойство, Instagram определено повежда в състезанието със своя конкурент Snapchat.