Apple показаха нещо много интересно с 3D Touch технологията си. Това е функция, която би била много полезна за безброй интеракции в нашите смартфони и беше въпрос на време някой да предложи нещо такова и за Android. Макар и новото при Instagram да не е точно 3D Touch, то достатъчно наподобява функционалността при iPhone.

Когато ъпдейтнете своето Instagram приложение за Android, ще забележите, че вече можете да преглеждате снимки в секцията за търсене много по-лесно. Задържайки върху тях, на екрана изображенението ще се появи за бърз преглед, с възможност за харесване, отваряне на профила на потребителя, или споделяне в лично съобщение.

Както споменахме, новата функция не разчита на натиск, а по-скоро единствено на това, че вие задържате върху снимката, вместо да натискате веднъж. И въпреки това, изглежда тя ще спести както време, така и усилие при преглеждането на голям брой изображения.

Новата 7.13.0 версия на Instagram за Android се изпраща поетапно, така че наблюдавайте Google Play Store в следащите дни, за да можете да ъпдейтнете.