Двуфакторната автентикация е неразделна част от настройките за сигурност на много приложения и социални мрежи. Доскоро обаче Instagram не беше една от тях. За щастие, потребителите на апликацията вече могат да разчитат на този тип сигурност когато се логват в своя профил.

Следващият голям ъпдейт за мобилните приложения на Instagram носи със себе си две новости — двуфакторна автентикация и скриването на деликатно съдържание [sensitive content; бел. превод].

Всичко, което е необходимо да направите за активирането на първото, е да влезете в настройки на приложението и да изберете Two-Factor Authentication. Това меню, разбира се, ще бъде достъпно след необходимия ъпдейт. Оттам можете да включите двуфакторна автентикация и да изтеглите backup кодове за моментите, в които нямате достъп до смартфона си например.

instagram-sensitive-content-screenshotСкриването на деликатното съдържание също е част от новия ъпдейт. След като получите такъв за своето мобилно приложение, съдържанието, което не е подходящо за всички (но пък и не е в разрез с правилата на социалната мрежа), ще бъде замъглено по подразбиране. Кликвайки върху съответния бутон, ще можете да видите снимката или видеото, които да били скрити.

Очакваме ъпдейтът на Instagram за Android и iOS до няколко дни.