Honor Note 10

Китайската компания Huawei представя нов модел от своята серия Honor Note, а въпросната машинка достига до нас с най-големия екран в историята на Note линията – 7 инча.

Моделът носи името Honor Note 10, но далеч не е първият смартфон до момента, който достига границата от 7-инчов екран. Не е дори и първият модел на Huawei, който може да се похвали с нещо подобно. Определено обаче това е сигурен знак, че поне на този етап, смартфоните няма да спрат да стават по-големи и по-големи. Особено и когато производителите стават все по-добри в това да намаляват рамките около дисплея.

Honor Note 10 достига до нас с RAM от 6GB или 8GB, процесор Kirin 970 и памет от 64GB и 128GB. Големият AMOLED екран разполага с резолюция от 1080 x 2220, а операционната система е Android Oreo.

Някои потребителите обаче вероятно ще останат разочаровани от новината, че въпросният модел няма да има жак за слушалки.

Но за да се върнем на позитивния бряг, можем да добавим, че Honor Note 10 ще може да се похвали с масивна 5,000mAh батерия, което определено е свидетелство за сериозна мощ в този аспект.

Предишният модел от серията носеше името Honor Note 8 и бе пуснат в продажба през 2016 година. Тогава екранът бе с размер от 6.6 инча, тъй че определено можем да говорим за сериозно развитие в тази насока.

Както споменахме, не за първи път Huawei предлага смартфон с 7-инчов екран. През 2015 година китайската компания предложи нещо подобно при своя MediaPad X2. През тази година пък Lenovo също достигна тази граница със своя Phab. А ако се върнем към 2013 година, Asus изкара на пазара своя 7-инчов Fonepad, който тогава все още наричахме таблет.

Стартовата цена на Huawei Honor Note 10 ще бъде около 410 щатски долара, като на този етап моделът ще се продава единствено в Китай.