Изглежда че когато заговорим за HTC тези дни, новините все не са добри. И днес ще стане въпрос за същото нещо, което се коментира последните седмици, а именно – продажбите на HTC са много слаби. Според последни данни, флагманът One M9 е с продажби, 43% по-ниски от тези на предишния такъв – HTC One M8.

Предвид това, че разликата между двете устройства е минимална, донякъде неуспехът на One M9 е очакван. Същата големина на екрана, същата резолюция, слабо представяща се камера и на всичкото отгоре процесорът Snapdragon 810 от Qualcomm, който всички плюят заради прегряването му. До момента HTC са продали само 4,75 милиона устройства One M9, което еповече от 40% по-малко от миналогодишното тримесечие след премиерата на HTC One M8. За сравнение Galaxy S6 / S6 Edge от Samsung са с продадени повече от 10 милиона смартфона само за първия месец след премиерата.

HTC-One-M9-Luba6ky

Заедно с тези новини, компанията съобщава още нещо – очевидно за да стабилизира положението, HTC ще представи сериозно модифицирана версия на флагмана си още тази година. Звучи странно, но е факт – през октомври можем да очакваме нещо ново. Най-важното за HTC сега обаче е сериозно да преразгледа своите планове, преди премиерата на мистичното устройство.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS