Ако мечтаете да летите като Железния човек, може би мечтата ви би могла да се сбъдне. Така де — ако имате излишни 250 000 долара и много търпение… Защото английският стартъп Gravity в момента разработва костюм, с който бихте могли да летите със „стотици километри в час“.

Видеото по-горе показва опитите в разработването на костюма от страна на основателя на Gravity Ричард Браунинг (Richard Browning). Daedalus, както се нарича джаджата, е съвсем в началото на процеса по разработка, така че не очаквайте да можете да си я купите скоро.

„Виждаме последното тримесечие на 2017 година като моментът, в който ще имаме водеща технология от световна класа“, споделя пред Digital Trends Браунинг.

Освен броня и каска, които да пазят тялото ви, Daedalus се състои и от дисплей пред очите да управляващия, който в реално време показва количеството гориво в раницата последством Wi-Fi връзка. Полетът пък се осъществява чрез шест газови турбини.

Не е ясно как точно Gravity ще разработят костюм, който да се движи със стотици километри в час и няма ли да им попречат регулациите за полети в небето (все пак подобни пречки срещат дроновете в момента, а те развиват далеч по-ниска скорост). Остава само да видим какво ще ни предложи стартъпът в близко и не толкова близко бъдеще…