Google

Изглежда с началото на новата седмица имаме достъп до нова функционалност в магазина за приложения Google Play Store. Когато видите някое приложение, което все още не е излязло, но не желаете да го пропуснете, просто натиснете „Предварително регистриране“ (или „Pre-register“) бутона. Нищо сложно, когато апликацията впоследствие стане налична, Google ще ви изпратят известие на телефона, за да можете да я свалите веднага.

Както се вижда от скрийншота по-горе, функционалността на Play Store е налична и в България, като първото приложение, даващо въпросната възможност, е нова игра от Glu, базирана на филма „Terminator Genisys“, който предстои да излезе през юли месец. Кога ще играта ще бъде налична не е ясно, но можете да се запишете за нея.

Функционалността ще важи само за приложения, чиито разработчици са решили да ги направят видими по-рано. Така че, може би няма да виждате бутона толкова често, колкото си мислите. Важно е да се отбележи също така, че предварителното регистриране не ви обвързва с покупка в Google Play Store – когато приложението стане достъпно, вие само получавате нотификация. Дали да го свалите и дали да платите за него, ако ще е платено, си остава ваш собствен избор.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS