За тези, които ползват Google Drive за бекъпи на своя смартфон, дълго време решението беше доста неудобно. Това обаче приключва днес, след като Google пуснаха ъпдейт за Android апликацията, с който облакът на компанията се сдобива с обособен раздел за това. Той се нарича Backups (Резервни копия) и може да бъде намерен в страничната лента.

Когато влезете там, ще видите, че вътре са поместени всички бекъпи на вашите приложения, резервни копия на устройството ви и т.н. С новото решение вече можете да запазвате състояния и на някои игри, без нуждата да се логвате в Google Play Games.

Важно е обаче да се отбележи, че с новата функционалност работят само приложения, които имат официална интеграция с Drive, като например WhatsApp (за която апликация можете да създадете резервно копие на чатовете си).

Новата версия на Google Drive носи също и възможността вече да редактирате таблици на Spreadsheets директно в приложението, без да отваряте специалното такова. Можете да ъпдейтнете Google Drive през Play Store в следващите няколко дни, ако ъпдейтът не е дошъл за вас сега.