android wear

android wear

Вече е официално! Google влиза на пазара с носими устройства. Компанията обяви Android Wear, версия на операционнаста й система, която е създадена специално за умни часовници. Гигантът също така пусна и видео, което демонстрира концепция на това как би изглеждал интерфейсът.

Има няколко основни функции, които са обявени. В тях, разбира се, влиза и тази за фитнес. Google казва, че докато тичаме ще имаме възможност да получим информация за скорост в реално време, разстояние и време. В допълнение, за часовниците компанията ще използва Google Now. Автоматично, чрез устройството, на потребителите ще бъдат изпращани напомняния.

Умният часовник също така ще може да работи с Android смартфони, за да можете да получава всички известия, които искате. Също така ще можете да кажете “OK Google”, за да изпълните гласови търсения.

Компанията казва, че вече работи с настоящите Android партньори, като Asus, HTC, LG, Motorola и Samsung. Google също така разясни, че устройството, което се вижда на клипа е предстоящият умен часовник на Motorola и също така, че LG няма да бъде първата компанията, която ще използва Android Wear.

Днешното представяне потвърди коментара на Сундар Пичай, който миналата седмица потвърди, че Google работи по предлагането на инструменти за разработчици и производители, които ще помогнат Android да стане по-подходящя за устройства като умните часовници. Предполагаме, че ще разберем повече за Android Wear на конференцията Google I/O, която ще се проведе на 25 и 26 юни.

Сподели
Предишна страницаРевю на Sony Xperia Z1 Compact
Следваща страницаSamsung S Band вече е на пазара в Германия
Владислава Колчева е активен блогър и редактор в Smart News. Работила е като журналист във в. "Стандарт", като преди е заемала същата длъжност в "24 часа". Покрива теми от света на технологиите, социалните медии и комуникациите, а интересите й включват психология, маркетинг и реклама.