Когато говорим за печалби от магизините за приложения, Apple винаги са били на първо място. Ново проучване от агенцията deltaDNA обаче показва, че Android потребителите настигат и дори вече минават тези на iOS по покупки в приложенията (т.нар. in-app purchases).

deltaDNA са анализирали данните от юни 2017 година, генерирани от общо 1,4 милиона северноамерикански потребители на Android и iOS. Резултатът? Собствениците на Google Pixel, Google Pixel XL, Galaxy S8 и Galaxy S8+ генерират почти толкова от in-app покупки, колкото и тези на Apple. Някои от тях дори ги задминават.

Ето и конкретните резултати под формата на Среден приход на дневен активен потребител:

  1. Galaxy S8 Plus: $0.54
  2. iPhone 7 Plus: $0.36
  3. Google Pixel XL: $0.32
  4. iPhone 7: $0.28
  5. Galaxy S8: $0.21
  6. Google Pixel: $0.21

Както се вижда, на първо място са потребителите на Samsung Galaxy S8+, които харчат средно по 0,54 долара на ден. Следвани са плътно от iPhone 7 Plus, след които идва Google Pixel XL.

Това са едни обнадеждаващи за Google резултати, но трябва да имаме едно на ум — проучването засяга само Северна Америка, като събира данни от много малък брой потребители. В по-широк аспект може въпросните резултати да са коренно различни. За сега обаче знаем само толкова.