samsung-galaxy-note-edge-product-photos23
Снимка: Sarah Tew/CNET

Миналата година Samsung обяви Galaxy Note Edge с извит дисплей – експеримент, но в крайна сметка целящ да покаже, че корейската компания все още може да представи иновативни подукти, които да раздвижат пазара. От тогава има много спекулации, че следващият флагман на Samsung ще има версия с извит дисплей.

ВИЖ ОЩЕ: SAMSUNG Е ЗАГУБИЛА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПАЗАРНИЯ СИ ДЯЛ В КИТАЙ ПРЕЗ 2014

Сега, източник близък до колегите от SamMobile, потвърждава че технологичният гигант наистина работи по Galaxy S6 с извит от двете страни дисплей. Както Galaxy Note Edge беше отделен вариант на Galaxy Note 4, така и SM-G925 ще бъде различна версия на S6. Все още няма информация какво име са избрали корейците за новото устройство, но за момента се смята, че то ще се казва Galaxy S6 Edge.

Смартфонът ще има доста сходни с Note Edge функции, но, разбира се, от Samsung са добавили и нови. Потребителите ще имат възможност да активират извития дисплей от лявата или от дясната страна, в зависмиост от това с коя ръка повече използват телефона си. Чрез новата функция  Glance Lighting, когато получавате известия страничният екран ще светва, когато устройството е заключено.

Има възможност за избиране на любими контакти и избиране специфични за тях цветове, като така нотификицаиите и обажданията от тях ще бъдат по-персонализирани. S6 Edge ще дойде с Yahoo! Finance, функциите Night Clock и Express Me, педометър, ще има доста вградени приложения, както и много, които да могат да се изтеглят от магазина. Не е потвърдено дали Samsung планира да представи S6 Edge заедно с S6.