android-kitkat

Всички знаем, че Samsung няма добра репутация, когато става дума за Android ъпдейти за нейните устройства, дори за флагманите.  Android 4.4 KitKat беше пуснат миналата година, като към края на април актуализацията достигна до Note 3 и Galaxy s4, при това само в някои региони. Очаква се Samsung да пусне ъпдейт до KitKat и до Note 2 и Galaxy S3, но все още няма инфромация от корейския гигант кога точно ще се случи това.

Според слуховете това ще стане през следващите месеци, но според нова информация и двете устройства може да имат късмет и да вкусят KitKat още през май. Новините идват от Корея, където разгневен потребител се е свързал с линията за обслужване на клиенти на Samsung  и попитал кога ъпдейтът до S3 и Note 2 ще стане реалност. Отговорът, който получил е, че за Note 2 ще дойде към средата на април, а за S3 към края на този месец или в началото на май.

Това е някакво успокоение, но все още не се знае дали актуализацията, предвидена за посоченото време, ще достигне и до потребителите извън Южна Корея. Надяваме се Samsung да поработи върху този свой проблем, защото не е приятно потребителите да чакат с месеци и месеци, за да ъпдейтнат своите устройства с най-новата версия на операционната система.