Facebook Messenger

Facebook обяви официално нова услуга, коятo Facebook Messenger скоро ще започне да поддържа. Става дума за възможността да прехвърляте пари през приложението бързо и лесно. За тази функционалност се говореше от доста време, но сега вече е факт и скоро светът ще може да си обменя пари само чрез няколко натискания по телефона. Интересно, нали. Вече дори и пари няма да се налага да си предаваме от ръка на ръка. Дали не идва моментът, в който няма и да излизаме от дома си и ще сме като затворници?

Виж още: Facebook с допълнения към стандартите за съдържание

Както и да е, услугата идва и скоро би трябвало да видим иконата “$” в менюто, чрез която ще става цялата магия. След като въведем сумата и натиснем бутона, парите моментално ще се изпратят, а с леко забавяне, понякога до 3-5 дни, това ще бъде отразено и в банковата ни сметка. Засега Facebook изисква да се въведе Mastercard или Visa, но не можем да кажем дали и кога това ще се промени. Изисването е част от системата за сигурност, която компанията твърди, че ще е невероятно засилена, с постоянен контрол и наблюдения, отделена от останалата част от мрежата на Facebook.

Както винаги, САЩ ще са първите, които ще се възползват от услугата, макар че и за тях не е ясно точно кога ще стане. Очаква се интеграцията да започне в близките седмици, като ъпдейти ще има както за Android, така и за iOS. Ако се чудите кога ще дойде при нас, отговорът е, че не се знае. Все още няма данни кога услугата ще е налична за всички извън САЩ, а имайки предвид нейната спецификата, по-скоро не залагайте, че ще я видим в близките месеци и у нас.