Наред с вчерашната прес информация от Apple, днес Facebook също обявиха своите финансови резултати за първото тримесечие на 2017 година. Според данните, компанията отчита приходи от 8 милиарда долара, което е с 49% повече от същия период миналата година. Заедно с приходите растат и печалбите, които за периода януари-март са над 3 милиарда долара (със 76% повече от преди година).

Ако броим месечните активни потребители на социалната мрежа, те са около 1,94 милиарда, което според оценки е повече от четвърт населението на света (което е около 7,5 милиарда). Тази цифра също е по-голяма спрямо началото на 2016 година — мрежата се е сдобила със 17% повече активни потребители за изминалата една година.

Това не е всичко, което бе коментирано пред инвеститорите на специална среща. Бе обърнато внимание и на растящия брой измамни новини и видеа, показващи омраза. Стана ясно, че Facebook наема общо 3000 модератора, които ще следят за споделяне на видео материали, които могат да съдържат актове на насилие и омраза.

Голяма част от приходите си социалната мрежа налива в развитие (т.нар. research and development). За първото тримесечие на 2017 година това са цели 1,16 милиарда долара. Броят нови служители на Facebook също се е увеличил, като в момента наброява 18 770 — с 38% повече от същия период миналата година.