От Facebook не искат потребителите им да напускат социалната мрежа дори и само за да си поръчат храна за вкъщи. Точно за това компанията представи нова функционалност в мобилните си приложения, както и в десктоп версията на сайта — поръчки на храна директно от страниците на определени ресторанти.

За момента услугата е достъпна само за САЩ, като Facebook си партнират за това с няколко вериги: Papa John’s, Wingstop, Panera, Jack in the Box, TGI Friday’s, Denny’s, El Pollo Loco, Chipotle, Five Guys и Jimmy John’s. Освен това социалната мрежа работи и със сайтове за доставка, измежду които Delivery.com, DoorDash, ChowNow, Zuppler, EatStreet, Slice и Olo.

За да могат да поръчат храна, потребителите е необходимо само да напишат „order food“ в търсачката на Facebook и социалната мрежа ще им покаже най-близките ресторанти с тази възможност.

Не е ясно кога Facebook ще предложат тази услуга и извън пределите на Съединените американски щати, нито дали това се обмисля в момента. Компанията споделя обаче, че не взима процент от транзакциите, които се извършват през тяхната мрежа. Това значи, че единственият плюс за Facebook е, че потребителите ще останат още малко вътре, ще изгледат още няколко видеа и ще видят някоя и друга реклама повече.