Още през 2014, Facebook представи своето приложение Rooms, което позволяваше на хората да започнат, или да се присъединят към публичен чат, в който се пишат интересни за тях неща, под някакъв псевдоним. Обаче очевидно приложението нямаше голям успех, затова от Facebook го затвориха още на следващата година.

Сега обаче, колегите от TechCrunch споделят, че има таен код заровен надълбоко в iOS приложението – Messenger, забелязан от Крис Месина, известния критик. Въпросният код показва, че свойството „Rooms“ е започнало отново да работи.

Описанието на „стаите“ е следното: „Rooms е място за публични разговори на различни теми и интереси. Всяка стая има линк, който може да бъде споделен с всеки, използващ Messenger, тоест всеки, който има желание може да се присъедини към разговора.“

facebook-messenger-rooms-screenshots

От Facebook обаче си замълчаха, когато стана дума за тези чатове, като само казаха, че в момента правят „малки тестове“.

Дори Facebook да решат да пуснат официално Rooms, със сигурност няма да е скоро. Компанията в момента се е съсредоточила върху подобряването на видеото в приложението. През май пуснаха Live Video Graph, което помага на потребителите да намерят интересни видео материали. Съвсем скоро добавиха и Instant Video към Messenger, а наскоро обявиха също, че ще има Facebook Live и за десктоп компютрите.