Според нов доклад от Cheddar, Facebook смятат да представят своя конкурент на Echo Show през май, като устройството ще дебютира на пазара още тази година. Възможната премиера през пролетта съвпада с времето, когато Facebook обикновено провеждат конференцията си F8, което допълнително подсигурява твърденията.

Според Cheddar, гласовият асистент с дисплей, който ще се използва за видео чат, ще се казва Portal и ще струва 499 долара. Facebook ще насочат този продукт към потребители, които искат да се свързват със свои приятели посредством видео обаждания.

Самата джаджа силно наподобява Echo Show, поне според това, което сме чували до сега. Разработката ѝ се осъществява в Building 8 — мястото за експерименти, където се раждат множество идеи на компанията. Всъщност това ще е първият успешен продукт от Building 8 и първият продукт от Facebook изобщо, след неуспешния опит за Facebook смартфон през 2013 (който бе в партньорство с HTC).

Остава да почакаме до F8 през май, за да разберем дали докладът на Cheddar е достоверен. През това време очакваме още новини до наближаването на конференцията, които биха ни разкрили още информация за Portal.