От Facebook не спират да добавят нови фукционалности към социалната си мрежа и по-конкретно в приложението Messenger, с цел да привлекат повече активни потребители. Дали тази стратегия действа е друг въпрос, но вчера компанията обяви, че добавя още възможности, свързани с ползването на Messenger.

Една от първите е възможността да използвате реакции (Reactions) по време на видео чат. Имате достъп до стандартните емотикони и след тяхното натискане, на екрана се появява анимация, под формата на добавена реалност към лицето ви (вижте скрийншота по-долу).

Това обаче не е всичко. Отново при видео чатовете ще имате възможност да избирате различен филтър за картината, подобно филтър за снимка в Instagram. Не на последно място, Facebook са добавили и бутон за бързо правене на скрийншоти, които после можете да отхвърлите, или да изберете да изпратите на приятелите си. Това става след натискане на камерата — дори не е нужно да излизате от чат приложението, или да се чудите кои бутони трябва да задържите, за да направите скрийншот.

За тези от вас, които са почитатели на забавните маски, Facebook добавят цяла нова серия от разнообразни такива.

Ъпдейтът вече се разпраща на потребители и трябва да достигне всички съвсем скоро.