energizer

Energizer обяви нова линия EcoAdvanced алкални батерии, направени от 4% рециклиран мaтериал. Компанията казва, че е първият голям производител, който представя подобен продукт, като добавя, че е прекарала седем години в проучване на процеса, за да докаже икономическите предимства за рециклирането. Главният маркетингов директор на Energizer е обяснил пред The Wall Street Journal, че много фирми за рециклиране не се занимават с алкални батерии, защото е икономически неизгодно.

Виж още: Uber започва работа по проект за автономни коли

За разлика от оловно-киселинните батерии, използвани в колите, тези за битова употреба (алкалните) не са често рециклирани. След като използването на токсичен живак е било спряно през 90-те години, на потребителите е било позволено да изхвърлят алкалните батерии заедно с останалия боклук. Въпреки че някои материали могат да бъдат възстановени от изразходени АА и ААА батерии и използвани, процесът е твърде скъп и поради тази причина повечето компании не се занимават с него.

Новата марка EcoAdvanced на Energizer към момента може да съдържа много малко количество рециклиран материал, но компанията твърди, че иска да увеличи пропорцията от 4 до 40% до 2025 г. Има леко увеличение в тяхната цена – пакет от 4 батерии струва 5 долара, но в крайна сметка си заслужава да залагаме на по-еко продуктите.