Предприемачи от Германия използват тежката световна ситуация за нови разработки

Световно ивестната компания UPS работи с германския стартъп Wingcopter за разработването на нов тип дрон за доставка. Той е изключително необходим по отношение на нарастващита потребност от поръчки на стоки от първа необходимост. Дронът е крайната цел от усилията на логистичната компания за производство на търговски апарати както в САЩ, така и в световен мащаб. Фирмата вече е проектирала електрически самолет за вертикално излитане и кацане (eVTOL), който има обхват до 75 мили и може да достигне скорост до 150 мили в час при определени условия. Те включват скорост на вятъра до 45 мили в час.

Wingcopter ще работи в тясно сътрудничество с филиала на FPS Forward (FPS). Специалното устройство за доставка от рода на дроновете, което UPS разработи през юли миналата година, показва успехите на програмата за производство на технологии от подобен тип. През октомври Flight Forward получи одобрение от Федералната авиационна администрация (FAA) за ефективно управление на пълномащабно безпилотно устройство, което ще се използва за целите на различни видове доставки.

За нуждаещите се

Wingcopter вече демонстрира как дроновете му могат да работят в търговски условия. Това беше направено и по време на презентация с Merck по-рано тази година. Те показаха как автономните устройства eVTOLs, пренасят малки пакети между различните офиси на компания в Дармщат в Германия. Освен това използваха самолета, за да доставя критични медицински материали и животоспасяващо оборудване в труднодостъпни райони. Проекта беше разработен включително чрез партньорства с УНИЦЕФ и други организации за помощ.

Това сътрудничество ще започне с усилия от страна на двете компании за сертифициране на самолетите на Wingcopter . Ще стартира използването им при извършване на търговски доставки в САЩ, което ще проправи път за съвместна разработка на допълнителни видове самолети. Последните ще бъдат предназначени да обслужват различни нужди, включително на индустрии, вариращи от здравеопазването до хотелиерство, търговията на дребно и др.

Иновативен дизайн

Основното предимство на марката е дизайнът. Той позволява на машините да преминават от летящо и вертикално повдигане към режим на полет с ниско ниво на шум. Той е по-подходящ за използване в гъсто населени места. Всичко това се управлява с помощта на дизайн с накланящ се ротор, което има допълнителното предимство. Прави го по-стабилен при трудни метеорологични условия, включително дъжд и силни ветрове.

Дори и да не сме подложени дълго време на изпитания от сегашното естество, подобни технологии винаги ще намират нужното приложение в динамичния и разнообразен начин на живот.