В днешно време конкуренцията на пазара е голяма за каквото и да е. Това включва и мониторите за наблюдение на бебета. Един куп компании произвеждат модерни камери, които могат чрез Wi-Fi да се свържат с телефона ви и така да ви позволят постоянно наблюдение над детето ви. Има един стартъп, който стремглаво се е насочил към върха и това е Dormi.

Ще попитате с какво така нареченото Dormi е по-добър избор от една умна камера и аз веднага ще ви отговоря – много по-евтино е, защото това е приложение, което използва стария ви Android смартфон като камера. Чисто и просто нямате нужда да купувате изцяло ново устройство, предназначено за това. И въпреки че Dormi е ексклузивно за Android, то се радва на доста активни потребители и нови сваляния всеки месец. Интересното при него е, че е безплатно, като за да го ползвате, има няколко варианта – абонамент от 1 долар на месец, 5 долара на година или цели 7 долара, за да можете да го ползвате неограничено.

dormi-screenshot-google-play-storeТолкова за цената му и неговото предназначение. Как работи Dormi? Приложението използва някое ваше старо Android устройство, таблет или смартфон, като камера. Имплементирани са всякакви необходими кодеци за стрийминг в реално време, енкодинг и дори хардуерно ускорение. Всичко това работи без проблем на всякакви устройства, включително и на такива с Android 2.3 Gingerbread. За целта разработчиците от чешката компания Sleekbit е трябвало доста да поработят с  остарелите библиотеки на Android, така че Dormi да е съвместимо на толкова стари версии.

Свързването между вашия смартфон и „камера“ устройството става чрез Wi-Fi, мобилна мрежа, както и Wi-Fi Direct или WiFi Hotspot. Разработчиците обещават работа при изключително песнете на батерия, а Dormi дори заимства Material Design на Google. Освен всичко останало, приложението се поддържа под Chrome OS, което означава спокойно ползване на някой Chromebook за наблюдение. Скоро това ще бъде имплементирано и в браузъра на Google – Chrome.

Имате малко дете и излишен смартфон вкъщи? Съветвам ви да пробвате Dormi:

google-play-store-icon

 

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS