Можем ли да се доверим на новия метод?

Китайски родители избират да предскажат бъдещи пристрастия и черти на отрочетата си, чрез използването на ДНК анализ. Някои дори използват информацията, за да определят идеалната професия за детето си, още докато използва памперси.

Good Union Corp.

Базираната в Хонконг компания за естетично медицинско оборудване е собственик на Gene Discovery, една от многобройните фирми, които обещават да помогнат на родителите да формират бъдещето на своите потомци, чрез генетични тестове.

Макар първоначално всеки родител да има ориентировъчно насока за развитието на детето си, тестовете могат да променят това. Въпреки желанията и стремежите на възрастните за постигане на оптимално щастие, попрището, на което те спират вниманието си може да не е най-подходящо за детето им. До колко обаче могат да разчитат на предсказанията от ДНК тестовете е спорно.

Дали стремежите на възрастните са за добро?

Първоначално може да искате да станат лекари или адвокати, но ако разберете, че запомнят твърде трудно или имат творчески наклонности, ще промените мнението си. Много родители вече са желаещи да приложат иновативните тестове, за да ги използват като ръководство в отглеждането на наследниците си. Те обаче не могат да бъдат нищо повече от един ориентир. Наклонностите на децата, тепърва предстои да се формират.

Възрастните биха могли по-точно да ги насочват и подкрепят в правилната позиция. Ако вярвате на резултатите, тогава можете да ги използвате като отправна точка. Ако не го направите, това е добре, защото никой няма да пострада. Така или иначе талантите и влеченията на децата ще се проявят в един момент.

Истерия по анализи

Потребителското генетично тестване нарасна масово по целия свят, особено в Съединените щати. Там компаниите продават комплекти за тестване на ДНК, които обещават да дадат представа за потомството на клиентите и дори рисковете им от развитие на различни генетични заболявания.

Това вече са съмнителни твърдения, но генетичен тест, точно предсказващ бъдещия успех на детето в определена професия, е още по-малко вероятен. Просто няма как ДНК анализът да ви да даде ясна представа за всичко, което има значение. И не е необходимо на всяка цена да променяте живота на детето си. Подкрепяйте го и следете за интересите, които проявява. Всичко останало зависи от стремежите и бъдещето му.