Иновативни роботи с хуманоидно излъчване

Това изглежда е най-новият метод за допълване на дохода. Компания за производство на добавки е отправила молба към всички желаещи, да изпратят снимки на лицето си, за да бъдат използвани, като евентуална визия за нова линия хуманоидни роботи. В стремежа си да създадат машина, максимално наподобяваща човешкия вид, иноваторите желаят тя да изглежда колкото може по – реалистично.

Оказва се, че лицето което бъде избрано, ще може да подпише правата върху своето подобие и ще получи обезщетение над 125 000 долара. Компанията работи върху изработването на роботи, които ще се използват в грижите за възрастни хора. Именно за това, целта е да приличат на живи гледачи. Това би допринесло за комфорта и отпускането на обгрижваните. Тези прототипи ще бъдат пуснати в производство от следващата година.

Довършителни планове

Стартиращо предприятие за производство и обработка на добавки със седалище в Лондон, сериозно търси този човек, който ще дари лицето си за новата им линия от човешко изглеждащи роботи. Компанията публикува блог по-рано този месец, в който обяви новината. Според публикацията тя не е мозъкът зад операцията, но ще работи от името на мистериозен клиент, който търси мило и дружелюбно лице за своите роботи.

Роботехническа компания търси помощ за финалните щрихи на най-съвременния хуманоиден робот от обикновените хора. Подробностите за проекта са оскъдни поради споразумение за неразгласяване, което са подписали с проектанта и неговите инвеститори.

Оказва се, че има потенциал да се произведе масово лице на хиляди роботи. Компанията е частно финансирана. Получените инвестиции са от рискови капиталисти и фонд в Шанхай.

За какво ще се използват човешките роботи

Роботът е предназначен да служи като виртуален приятел на възрастни хора, така че има голям шанс поръчителят да работи в областта на медицината. Проектът се изпълнява от пет години и се очаква да влезе в производство през следващата.

Защо е секретността

Въпросната компания заяви, че иска анонимност поради естеството на продукта. Хуманоидната машина би трябвало скоро да бъде лесно достъпна за обществеността. Компанията смята, че тази инициатива ще създаде известен шум преди официалното си издание.