Снимка: The Verge

На CES 2015 вече видяхме набързо представеният 2016 Chevrolet Volt, който е подобрение върху миналогодишния хибриден модел. Но от компанията си казаха, че искат да го покажат обстойно на North American International Auto Show в Детройт. Е, шоуто се състоя и сега ще видите две от най-невероятните коли показани там.

ВИЖ ОЩЕ: НАЙ-ШАНТАВИТЕ ПРОДУКТИ ОТ CES 2015

Това, което виждате на снимката по-горе е въпросният Chevrolet Volt. Това е кола, която ще излезе на пазара през 2016 година и е хибрид, движещ се на бензин и ток. Производителите обещават, че подобрената технология и двигател на колата позволяват движение до около 80 километра само на ток. Новият модел е с 45 килограма по-лек, а също и по-ефикасен, което означава много по-малък разход. Какво значи това? Повече от невероятните 1600 километра с пълен резервоар!

2016 Volt ускорява в пъти по-бързо от предшественика си и е също с много по-голям капацитет на батерията. Ако хибридите са вашите коли – определено Volt е това, което ще пожелаете. А външният му вид? Според General Motors той е вдъхновен от физиката на атлетите. Е, не прилича на човек, но пък определено има „мусколест“ вид. Вижте няколко снимки и от интериора, който е невероятен:

chevrolet-volt-2 chevrolet-volt-3 chevrolet-volt-4

Какво друго обаче беше представено на шоуто в Детройт? Това е иновативният, изцяло електрически автомобил от General Motors – Chevrolet Bolt.

Колата е само прототип, но хората спекулират, че не би имало смисъл от толкова шум, ако не я видим на пазара най-много след няколко години. Това возило обаче вече наистина идва от бъдещето. Или поне така изглежда. Какво имам предвид? Прочетете по-нататък.

Chevrolet смятат да продават хечбек модела си Bolt на цена от около 30 000 долара, което е и стойността, към която Елън Мъск и Tesla Motors се целят с предстоящия си Model 3. Bolt поддържа светкавично зареждане и с пълна батерия ще може да пропътува над 320 километра, споделят разработчиците.

Интериорът, както казах, изглежда че Bolt идва от бъдещето. Бялата дамаска е невероятно красива и в комбинация с 10-инчовия дисплей дава вид на високотехнологично возило. И с право – поддържа възможността смартфона ви да играе ролята на ключ за запалване и автономно паркиране. Все още не се знае кога ще започне производството, но колата си изглежда готова. Вижте няколко снимки и споделете мнението си за това бижу:

chevrolet-bolt-3 chevrolet-bolt-1 chevrolet-bolt-2

Снимки: The Verge / Chevrolet / General Motors. Правата върху изображенията са притежание на техния автор.